Predavatelji
img12

DEJAN VERČIČ

DEJAN VERČIČ

Stratkom

Dejan Verčič je dvoživka, ki se enako udobno počuti v teoriji in praksi. Bil je ustanovni direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) in ustanovni partner agencije Pristop.

“Če že živim v projektih, naj bodo ti vsaj drugačni, sicer nam bo dolgčas. Ali, kot je rekel Sheldon Cooper: ”Kakšno je življenje brez kapric?”

img12

ANŽE MIKLAVEC

ANŽE MIKLAVEC

Equa – Goat Story

Anže je ustanovitelj dveh mednarodno prepoznavnih blagovnih znamk EQUA in Goat Story. Za njega so kreativnost, inovacije ter tehnologija del vsakdana. Skuša se držati načela, da je vsak dan potrebno uživati in da moraš delati tisto kar te veseli, saj si le tako lahko najboljši v tem kar delaš.

Kreativnosti ne povezuje s prostorom ali časom. Kreativnost je zanj način življenja in tega trenutno še ni strnil v eno fotografijo.

img12

MEDEJA IN DAMIJAN

MEDEJA IN DAMIJAN

LUNA/TBWA, Mlada kreativca

Kljub temu, da sta Medeja Kraševec in Damijan Penič na vizitkah tekstopiska in oblikovalec, sta v prvi vrsti oba kreativca. Včasih pravi slogan najde Damijan, včasih Medeja odkrije boljšo vizualno rešitev. Njuna prednost je ravno v dopolnjevanju, ki ga uravnotežita s pravo mero cinizma in kritike.

Kreativnost je glavno vodilo človeškega obstoja. Le kako drugače bi pojasnili iznajdbo ‘sporka’? Kreativnost ni pogojena ne s časom ne s prostorom. Je pa običajno pogojena z družbo in pravo osvežitvijo – za sveže ideje, seveda.

img12

MANCA SKRBINŠEK

MANCA SKRBINŠEK

A1

Manca Skrbinšek je ekonomistka, ki v A1 skrbi za komunikacijo in izvajanje strategije na njihovih družbenih omrežjih.

Kreativnost je za Manco sprostitev in uživanje.

img12

LUKA BAJS

LUKA BAJS

GREY

Luka Bajs je kreativni direktor v podjetju Grey.

Kreativnost je za Luko tako izmuzljiva, da jo redko dvakrat srečaš na istem mestu ali ob istem času.

img12

TATJANA KOS

TATJANA KOS

A1 

Tatjana Kos je višja ekspertka za tržno komuniciranje. V podjetju A1 že vrsto let skrbi za posebne projekte blagovnih znamk, dogodke in sponzorstva.

Tatjana pravi, da brez kreativnosti ni napredka.

img12

ZSOFIA LAKATOS

ZSOFIA LAKATOS

Zofia je kot upravna direktorica odgovorna za strateško načrtovanje, vsakodnevno upravljanje agencije in vsesplošno delovanje podjetja Emerald Public Relations Hungary. Je višja svetovalka za posebne regionalne projekte.

Kreativnost je zanjo kot Disneyland – neskončno barvita, zabavna in igriva.

img12

DOMEN HUSU

DOMEN HUSU

Yin + Young

Domen je kreativni direktor in partner v oglaševalski agenciji Yin + Young. Je perfekcionist, ki do oglaševanja pristopa kot popkulturnega blenderja brez omejitev, v obsesivnem iskanju kreativnih impulzov pa prisega na starodavno mojstrstvo oglaševalske obrti – pripovedovanja zgodb. In čeprav nikoli ne ve, kaj ga bo navduševalo jutri, še vedno verjame, da lahko oglaševanje spremeni svet.

Domnu se včasih zdi, da je oglaševanje ugrabilo kreativnost in si jo na nek način prilastilo. Vsi smo namreč (lahko) kreativni. Je nekaj, kar nas kot “umne ljudi” zaznamuje ter odlikuje.